Over Elwin

Toen Elwin van Rijen in 1994 na 7 jaar Havo dacht dat het tijd werd voor een opleiding die hij wel leuk vond, was de keuze snel gemaakt. Hoewel zijn toenmalige decaan hem adviseerde wat met mensen te gaan doen (“Iets in de zorg lijkt me wel wat voor jou!”) wist hij al snel dat een opleiding in de zorg niets voor hem zou zijn. In die tijd had Elwin al moeite met het afvegen van zijn eigen billen, laat staan die van bejaarden of andere hulpbehoevenden.

 

Het werd uiteindelijk de Hotelschool. Een plaats waar hij voor het eerst kennismaakte met de gastvrijheidsbranche. Het begin van iets waarvan hij 25 jaar later pas besefte dat dat moment de basis was voor waar hij nu mee bezig is: mensen laten inzien dat klantvriendelijkheid geen kunst of trucje is, maar iets eenvoudigs dat uit je zelf komt.

 

Als freelancer helpt Elwin bedrijven, verenigingen en andere organisaties o.a. met het zoeken naar, het verbeteren of zelf creëren van gastvrijheid en biedt hij hands-on commerciële ondersteuning aan bijvoorbeeld ZZP-ers op het gebied van opvolgen van (beurs)leads en het nabellen van offertes. 

 

Naast zijn workshops, lezingen en overige werkzaamheden is hij in het dagelijks leven werkzaam op een internationale verkoopafdeling van een productiebedrijf voor hydraulische hoge druk gereedschappen. Hier kwam hij voor het eerst in aanraking met het welkom laten voelen van klanten in een business to business omgeving. Hij ontdekte dat je daarmee het onderscheid kunt maken ten opzichte van de concurrent. Elwin gebruikt dagelijkse gebeurtenissen als inspiratie in zijn trainingen. En andersom past hij dat wat hij van zijn trainingen leert, toe in zijn dagelijkse werk.

 

Elwin is grondlegger van de welcomeness* filosofie in Nederland en in juni 2016 is zijn boek ‘Welkom, het nieuwe klantvriendelijk’ verschenen. In januari 2018 behoorde dit boek tot de 26 best verkochte boeken van www.managementboek.nl.

 

Wil je meer weten over zijn workshops en gastvrijheidstrainingen (ook voor niet-horeca bedrijven), wat hij op commercieel gebied voor jouw bedrijf kan betekenen, zijn boek, over Elwin zelf of wil je gewoon contact opnemen? Leuk! Hij helpt je met plezier!

 

Meer informatie over de werkervaring en de interesses van Elwin vind je op zijn LinkedIn pagina.

 

*Iemand met plezier en gastvrijheid bij je thuis of binnen jouw bedrijf ontvangen, op een manier dat deze persoon zich welkom voelt